söndag 21 december 2014

Ingen julångest mer

Ingen julångest mer

Aldrig har ett nobelpris varit mer välförtjänt än i år – ledlampor har de senaste åren räddat julen för mig.
Kommer ni som hanterade ljusslingor för tio år sedan ihåg vilket helvete det var? Jag får fortfarande ångest när jag tänker på det.
Varje advent började oron komma – kan man slippa ifrån på något sätt men nej slingorna skulle upp!
Fram med påsen – hitta transformatorn – börja trassla upp härvan. Sen kolla om den lös och det gjorde den aldrig i alla fall inte hela. Var en lampa trasig lös ingen. Vilken av de 80 är trasig? Testa och skruva på alla! Då gick säker nån sönder ordentligt.! Ha en hel i beredskap och testa att byta ut alla tills du hittade den trasiga men om två var dåliga funkade inte det heller. Fästen var dåliga och lamporna hade bara en lös tråd som skulle ge kontakt.
Sen ut i kylan – handskar kunde man inte ha för man måste vara riktigt försiktig så att någon kontakt skulle tappas. När man sedan stelfrusen kom till slutet efter att ha slingrat slinga runt balkongräcket slocknade allt igen. Tillbaka med allt igen och börja från början. Inte undra på att man fick ångest.
Allt detta är nu som bortblåst – inga valium eller beteendeterapier behövs längre.  Ledlampan har erövrat ljusslingorna och det är bara att slingra på och koppla in - funkar alltid!
Har t.o.m. börjat lämna kvar alltihop ute hela året – vid advent sätter man i stickproppen och börjar lugnt tindra med ögonen och tänka på om man inte ska investera i en slinga till.
Världen har verkligen blivit bättre – ett litet steg för mänskligheten men ett stort för mig (eller hur det nu va)!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar