fredag 9 januari 2015

Att vara någon!

Det är inte alltid lätt att bli någon i ett samhälle när man kommer utifrån (Stockholm). Jag tror att vi har börjat lyckas! Här på landet går det mesta att fixa - alltid finns det någon som kan. Hantverkare kanske inte kommer exakt på den tid som det är sagt men om det är kris är det aldrig problem då lagas röret, ny punp installeras och elen fixas. Nu senast skulle jag få en leverans av virke som naturligtvis inte kom när det var planerat. Måste själv åka till Sthlm för jobb och då ställer en granne upp med traktor för avlastning och plats för leveransen när den nu kommer. Allt fixar sig liksom! Virket är förresten en viktig del i min trädröm nu när jag går från ord till handling. Va härligt och få lukta och känna på riktigt hög kvalitet ek, björk och ask och sen sätta igång sågar och hyvlar.

torsdag 8 januari 2015

Hyresgäst

Första fågeln har nu flytta in i kameraholken. Återkommer varje kväll och burrar upp sig till en boll. Är säkert mätt för vi matar fåglarna intensivt eller rättare sagt fågellivet är intensivt så det gäller att fylla på hela tiden. I år är det mer kaos än vanligt - vi måste vara ensamma matare i år? Främst är det blåmesar, talgoxar, grönfinkar, bofinkar, koltrastar, större hackspett, stenknäck, pilfink, gulsparv och ekorrar som käkar. Sparvhöken har också fattat att det nu finns en ny jaktmark. Ska försöka få en bild av detta drama.
Kameraholk är beroendeframkallande - man sitter fånigt och tittar på den där uppburrade fågeln - kan det vara åldern?

onsdag 7 januari 2015

Skarpa verktyg

Idag har det snöat på oss igen. Blev därför innejobb i verkstan som bla städades. Sen äntligen tid för skärpning av eggverktygen. Det är lite av meditation över att sitta vid slipstenen (Tormek) en eftermiddag. Härligt att veta att knivar, yxor, stämjärn mm är riktigt vassa när man ska använda dem nästa gång. Efter intensivtäljning senaste veckan har jag ont i fingrarna framför allt kring tumnaglarna? Kanske är en känd "arbetsskada" bland täljare!? Jag misstänker att det bara är att köra på så härdar man sig och får rätt muskler och valkar.

tisdag 6 januari 2015

Skedar igen!

Har fått skednåja. Två till idag. Blir lite maniskt. Tekniken förfinas hela tiden. Fortsätter det så här får jag öppna skedaffär framåt våren. Men jag har ju så mycket annat att göra så fort det börjar töa så det går att starta alla utomhusprojekten så det blir nog inget av med det. I morgon kommer min beställning av snickeriträ - det ska bli riktigt roligt att se hur den ter sig - det är björk, ek och ask som kommer denna gång. Har gjort i ordning på verkstadsloftet för lagring men vilket jobb att få upp det dit! Börjar bli lite rörligare efter fallet för några dagar sedan och vi tog en 10 km promenad på förmiddagen. Sol lite lätt bris och någon minus - perfekt!

söndag 4 januari 2015

En dag som bara försvann

Har nåt hänt idag? Gick ner till stranden och upptäckte att det var motvind och högvatten. Snackade med grannen. Rensade infarten från nedhängande grenar och fick till en ny rishög. Städade lite i verkstan och på loftet där virkeslagret snart ska fyllas på. Gjorde en liten sked i ask igen. Funderade över livet och kom fram till att det var OK ett tag till trots ont i baken - vet ju att det går över - undrar hur det skulle kännas om man visste att det inte skulle bli bra. Gjorde middag som avnjöts med livskamraten. Förbereder för juniorkronornas semifinal vid 22.